Sunday, June 3, 2012

layan lah,,,,

aku nie buka macam orang lain sukak turun pekan ,,,

tapi hari nie ringan sikit punggung turun pie pekan SEMPORNA..

waktu turun tu dapat plak aku ketawa dan hairan sendiri,,     kan apa baru dapat hidup udara di pekan,,,

hari nie pie pekan satu jak tujuan,,online,,bab laptopku masuk kedai...!!(kedai kawan!!)

 

direct to the point>>

aku masuk email.................becoz place nie ndak banyak orang kenal aku..,, so aku choose lah yang less risk sikit,,,masuk cnie mesti aku harap kakakzz yang sambut cuz dulu dia work sini adalah diskaun sikit..tapi kang len...

 

 

 

AKU pun pie kaunter sewa pc only for one hours..

borink tengok fb aku pon blogging ah,,,tapi sume idea dalam pd...Nie yang jahanam!!pd ku uat hal ndak t'bacanya lak,,apalah aku tanyalah orang yang keje kat situ,,Makaiii pekakkkss pastu ndak mesra pelangan dorang buat aku nie pekerja situ suru buat semua sendiri,,aku minta tolong mcmmana pd ku bole te'baca dorang suru letak belakang??? cari and tanya malu gak aku bab diketawakkan oleh dua budak hingusan yang duduk di siringku time itu....

  takpeee  satu hari korang rasa gak tu.....

nie jak lahhh,,,

assaqlammualaikum,w,w






































m

Sunday, April 1, 2012

BUKU MARI SEMBAHYANG


Mari sembahyang.
Hidup nie bukan tentang hidup yang kita mahu atau hidup yang kita rasa jak tapi hidup nie banyakh…

Banyakh perkara yang mampu di pertikaikan tentang kehidupan, begitu juga tentang aku . tentang title blog ku..
Kesah nya bermula ketika aku berada di tingkatan dua..
~~ndak laa serius sangat.
.
Macam nie,, aku bukan lah daif sangat tentang agama dan parsonaliti. Tapi mungkin sebab ianya tentang halatuju orang lain..
Aku mula solat waktu berusia 6 tahun lagi
Kakak selalu marah kalau tidak solat pada waktu nya..~~itu dulu berbeza sangat dengan dunia pertengahan
** dunia pertengahan ku adalah waktu aku berusia 12 tahun
Mungkin atau memang Allah tidak mahu hambanya meninggalkan Nya tanpa sebab yang remeh temeh
Sebab sejak insiden        tet```````` rahsia
Aku dah mula jinakkan diri dengan meninggalkan solat tapi bile aku jumpa satu cikgu nie dia ckp
Solat tu benda yang pa ling di tuntut Allah .. tinggal ndak bule bayar’’Len laa posa J
Antd.. cikgu tu pun ckp ``tudung boleh hampai tapi telekung jangan terabai’’
Cikgu tu memeng hebat kan..
Direct to the point
Ada ustazah nie bagi aku hadiah..
Bile aku tengok buku MARI SEMBAHYANG yang pelik nya aku tiba2 jak rasa bodoh
Bodoh sebab tinggalkan sembahyang   aku buken ndak pandai solat tapi malas nak buat  > itu dulu..
Sekrg dah boleh dah..dah bole cubak tidak tinggalkan solat  ``insyaallah’’ sebab aku dah punya hati
Satu malam lepas isya’ hati ku terdetik menyentuh buku MARI SEMBAHYANG tu selesai solat..
Semasa aku solat aku hairan hati ku macam keras!! Aku sendiri ndak fhm kenapa? :?
Tapi bila aku cuba memberi keampunan terhadap orang lain dan diri ku sendiri dan minta supaya orang yang ku maafkan tu pun dpat beribadah di jalan ALLAH baru aku rasa tenang? :?
**bila aku Nampak buku tu baru aku sedar apa ertinya hidayah Allah?
Ianya bukan sahaja tentang petunjuk ke jln yang benar tapi ia petunjuk ke mana hati kita mampu rasakan ketenangan yang terlalu sukar untuk di tafsir dengan mata
..
                Memang susah mau jadi orang yang terpilih tapi jangan sukak memilih..
Salam ibadah ikhlas dari bloggersayangpapa :p

Tentang Video kamek

I just finished my Movie maker
nie movie picnya


I just finished my Movie maker shows by arrows (red arrows)..
Guy samaada korang percaya atau tidak aku buat Movie nie selama 4 bulan tau (>3<) alaa kan lama pOn!!
Just want to create yang terbaik
But Macam mana Pic korang susa mau amek
Apa lagi time form 4  mcm ndakda jak,, tue arg Banyak sangat pic’ time form 5..mau amek gmbr korang pun Buffering lama sangat..Nanti abiz kredit lak **(Ezss kedekuot!!)
Tapik harap korang sukak laa,,kalau ada ndak cantik tue atau ada ndak nGam tu Diem je,,,:?
JSenang sikit pungung aku skrg sEbab Movie Pic’ nie dah habizz
**Hope korang Sukakkan nya…
Nie la thing yang bUat my Vocation Byk mean ma Aku.. :D
Aku SUKAK tengok pic korang via Cody songs.. L borink!!
Aku ndak guna lagu cody takut korang Jadi  Fannya,,,mana aku mau Beeeb…..(>3<)
::BY THE WAY AKU NDAKMAU BYK TAIP..
SAKIT TGN KU Asik buat grapik sal nie sume
Salampersahabath buat saya
***:bloggersayangblognya